22. ožujka 2022.

3,7 milijuna kuna za projekte Zajedničkog planiranja proračuna

Pakrac, Pula i Rab su gradovi izabrani temeljem javnog poziva za ovogodišnji program stručne podrške za provedbu Zajedničkog planiranja proračuna. U ovogodišnjem programu gradovi su osigurali ukupno 3,7 milijuna kuna za provedbu projekata koje će građani predložiti i izabrati.

Na javni poziv Udruge gradova za iskaz interesa za stručnu podršku u provedbi Zajedničkog planiranja proračuna pristiglo je 13 prijava zainteresiranih gradova. Obzirom na ograničene kapacitete Udruge gradova za pružanje stručne podrške izabrana su tri navedena grada, a preostalih 10 gradova dobilo je status promatrača.

Promatrači procesa će pratiti cijeli proces u pilot gradovima kako bi iz prve ruke stekli iskustva o svim aktivnostima i izazovima te prilagodili korake temeljem stečenih iskustava za provedbu procesa u svojim sredinama.

U narednim danima Udruga gradova će posjetiti pilot gradove radi detaljnog upoznavanja svih dionika sa elementima i koracima procesa, a tijekom svibnja i lipnja se očekuju prve javne tribine u pilot gradovima.

Članak je objavljen u kategoriji

Novosti